Ontdek al Dansend het Authentieke Cuba

De reis is voornamelijk bestemd voor dansliefhebbers. In Santiago de Cuba volgen we 10u les bij uitstekende Cubaanse lesgevers, samen met Cubaanse danspartners. ‘s Avonds gaan we uit dansen en genieten van live optredens. Tijdens deze rondreis, willen we jullie een mix van alle aspecten van Cuba aanbieden: mooie steden en architectuur, prachtige natuur, een bezoek aan een cacao plantage, rustige en parelwitte stranden op cayos, geschiedenis en natuurlijk muziek en dans!

 

Lorenzo

Specialist Cuba Reizen, Salsa de Cuba

Reisfoto’s

Go To CUBA !

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.

     DIT GAAT U BELEVEN    

Dag 1  Brussel – Varadero

Vandaag vertrekt u vanuit Brussel naar Varadero. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw Casa Particular in het centrum van Varadero gebracht. In de namiddag kunt uw genieten van het prachtig strand en artisanaal bier proeven. ‘s Avonds gaan we uit eten in open lucht in een Ranchón.

Inclusief ontbijt

Varadero

Dag 2  Varadero – Camagüey

‘s Morgens vroeg vertrekken we richting Camagüey waar we in de namiddag aankomen. Camagüey is de op 2 na grootste stad van Cuba. Het is een aangename stopplaats tussen Varadero en Santiago, goed voor een dagje tussendoor. Je kunt gemakkelijk verdwalen in het netwerk van smalle straatjes en pleintjes. Men zou de stad zo aangelegd hebben om zich tegen de piraten te kunnen verdedigen. Vanwege de geschiedenis, stijl en oude pracht behoort het koloniaal centrum van Camagüey tot het Werelderfgoed. ‘s Avonds kan je er van terras tot patio slenteren en genieten van de plaatselijke muziek “La Trova Camagüeyana”.

Camagüey heeft een eigen specialiteit: de “tinajones“, grote, mooie kruiken van Terracotta die je vanaf de straat in de patio’s van de huizen kan zien.

Inclusief ontbijt

Camagüey

Dag 3   Camaguëy – Santiago de Cuba

We vertrekken richting Santiago de Cuba, de hoofdstad van Oriente (het oosten van Cuba) , de bakermat van de revolutie, en de wieg van de Cubaanse Son. Bij aankomst op “la Plaza de la Revolución” zien we het indrukwekkende “Monumento de Antonio Maceo”, een hommage aan de grote generaal van de oorlog van 1895.

Vandaag maken we kennis met onze Cubaanse topleraars en danspartners en starten we met de eerste danslessen. ‘s Avonds gaan we uit naar “La Casa de la Trova” waar we kunnen genieten van een live optreden en kunnen dansen.

Inclusief ontbijt + 2uur danslessen

Casa de La Trova - Santiago de Cuba

Dag 4   Santiago de Cuba

Na een stevig ontbijt starten we de dag met 2uur danslessen.

In de namiddag bezoeken we het historisch centrum van Santiao de Cuba. Het centrum ligt geconcentreerd rond vier pleinen: het Parque Ajedrez, het Parque Céspedes, de Plaza de Marte en de Plaza Dolores. Hier geen gigantischehotel-of andere torens, maar koloniale woningen met maximaal twee verdiepingen, een festivalvan balcons, smeedijzeren hekken en tralies, en fraaie houten raamlijsten.

De bevolking is een product van een ongelofelijke mix van Spanjaarden, inwoners van de Caraïben, Indianen, Afrikanen, Fransen die er in de 18de en 19de eeuw kwamen wonen, en Haïtianen …

Santiago bezit ook een rijke culturele traditie: muziek, poëzie, het Festival del Caribe en het carnaval in juli.

‘s Avonds gaan we uit dansen!

Inclusief ontbijt + 2uur danslessen

Santiago de Cuba - Catedral

Dag 5   Santiago de Cuba

Na een stevig ontbijt starten we de dag met 2uur danslessen.

In de namiddag gaan we naar het strand, samen met onze danspartners.

‘s Avonds gaan we uit dansen!

Inclusief ontbijt + 2uur danslessen

Strand

Dag 6   Santiago de Cuba

Na een stevig ontbijt starten we de dag met 2uur danslessen.

In de namiddag zijn jullie vrij om Santiago verder te verkennen, te flaneren in het historisch centrum, een optreden bij te wonen of musea te bezoeken zoals El Mueso del Ron, El Mueseo de la Lucha Clandestina, El Museo del Cuartel Moncada.

‘s Avonds gaan we uit dansen!

Inclusief ontbijt + 2uur danslessen

Plaza de Marte

Dag 7   Santiago de Cuba – Baracoa

‘s Morgens vroeg vertrekken we richting Baracoa, het uiterste Oosten van Cuba.

Baracoa geniet van een microklimaat en ligt in een prachtige omgeving met weelderige kokospalmen, fruitbomen, en cacao plantages.

Het is een vredig dorpje met oude houten huizen, enkele statige koloniale woningen en een levendig centrum waar ‘s avonds live groepen optreden. Ideaal om ‘s avonds uit te gaan dansen, een lekkere sigaar te roken met een fles ron … a lo Cubano!

Inclusief ontbijt

Baracoa ontbijt

Dag 8   Baracoa

Vandaag gaan we samen met een Cubaanse gids de natuur in.

We vertrekken naar “Boca de Yumurí” , je wandelt door een mooie vallei, een soort tropische canyon met kokospalmen, cacaobomen, bananenbomen  en planten met geneeskrachtige eigenschappen. het is een heel mooie en gemakkelijke wandeling.

Nadien bezoeken we een cacao plantage.

In de periode tussen november en januari moet je absoluut proeven van de tetis , kleinen aaltjes die alleen in die periode vanuit de zee de rivier opzwemmen. Gebakken en besprenkeld met citroen of in een coco-sausje zijn ze overheerlijk!

Inclusief ontbijt

Boca deYumurí

Dag 9   Baracoa – Santiago

Deze morgen gaan we terug naar Santiago de Cuba waar we de laatste 2 uur danslessen volgen.

 s’ Avonds gaan we uit met onze danspartners.

Inclusief ontbijt + 2uur danslessen

Septeto Santiaguero

Dag 10   Santiago de Cuba – Camagüey

We keren terug naar het westen van Cuba, richting Camagüey.

Inclusief ontbijt

Camagüey - Casa de la Trova

Dag 11   Camagüey – Remedios

Vandaag gaan we naar Remedios, 50 km van Santa Clara aan de kustweg naar Cayo Santa María. Het stadje heeft een gezellige centraal plein en vierde in 2015 zijn 500 ste verjaardag. Het is een van de weinige Cubaanse steden waar je 2 katholieke kerken naast elkaar ziet.

De Parrandas: Carnaval met Kerstmis! Deze traditie gaat teruf tot het einde van de 19de eeuw. Volgens de legende begon het allemaal toen enkele inwoners op een kerstavondeen hels kabaal begonnen te maken omhun buren te wekken en hen ertoe aan te zetten naar de middernachtmis te gaan. Het jaar daarop namen de buren op dezelfde manier wraak, en sindsdien proberen de twee wijken van de stad (el Carmen en El San Salvador) elkaar op 24 december de loef af te steken met de mooiste versierde koetsen, kostuums, vuurwerk en voetzoekers en lampionnen … Het is inmiddelseen ware erezaak geworden, en elke wijkroept zichzelf uit tot winnaar!

Inclusief ontbijt

Remedios

Dag 12   Remedios – Cayo Santa María – Remedios

Doe je zwembroek/zwempak aan! Vandaag gaan we naar Cayo Santa María (die eigenlijk uit 3 Cayos bestaat: Las Brujas, Ensenachos en Santa María), een waar droomeilandje voor liefhebbers van ongerepte natuur. Geniet van parelwitte stranden, zwem in het heerlijk blauwe zeewater en proef een lekkere kreeft.

De Krankzinnige van de Cayo : het standbeeld van een vrouw met verwarde haren dat voor de ingang van hotel Las Brujas staat, verwijst naar de legende van de heks. Die vertelt dat op een dag een man, die te veel gedronken had, spoorloos verdween. Zijn vrouw, diedag en nacht wachtte op zijn terugkeer, werd na verloop van tijd krankzinnig. De overige bewoners gaven haar de naam La Bruja (de heks). Ze gaf haar naam aan de Cayo Las Brujas. Ook naar haar onfortuinlijke man werd een eilandje genoemd: de Cayo Borracho (dronken cayo).

Inclusief ontbijt

Cayo Santa María

Dag 13   Remedios – Santa Clara – Havana

We vertrekken richting Havana, de hoofdstad van Cuba, met een kleine tussenstop in Santa Clara, waar we het Che Guevera Mausoleum bezichtigen.

Bij aankomst in Habana bezoeken we “La Plaza de La Revolucíon“. Vervolgens gaan we naar ons verblijf. In de namiddag wandelen we door Centro Havana en bezoeken we Havana Vieja, het oud historisch centrum van Havana, met als hoogtepunten: El Prado, El Capitolio, Parque Central, Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza Vieja en El Malecon.

‘s Avonds gaan we naar een optreden of dansavond.

Inclusief ontbijt

Mausoleum van Che<br />
Guevara Santa Clara

Dag 14  Havana

Vandaag is een vrije dag in Havana. Geniet van je laatste dag in Havana. Maak een stadsrondrit per iconische oldtimer. De geschiedenis lijkt in het koloniale centrum van Havana steeds weer tot leven te komen. Hier bewondert u imponerende, kleurrijke gebouwen en statige pleinen, ruikt u de sigarengeur in de smalle steegjes en hoort u vaak muziek op de achtergrond.

‘s Avonds gaan we naar een optreden of dansavond.

Inclusief ontbijt

Capitolio in Havana

Dag 15  Havana – Luchthaven Varadero – Brussel

Onze laatste dag in Cuba. We vertrekken ‘s morgens vroeg naar de luchthaven van Varadero. Hier kan je in afwachting van de vlucht nog een paar souveniers aankopen, t-shirts, sigaren, en rhum.

Inclusief ontbijt

Dag 16  Aankomst Brussel

Einde van deze fantastische reis!

Inclusief ontbijt

Go To CUBA !

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.

Prijzen en Info

De prijzen van de rondreis zijn afhankelijk van de prijs van de vlucht

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 2580 – per persoon, op basis van 2 volwassenen en een tweepersoonskamer.

 

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met TUI vanuit Brussel, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Comfortabele en aangename verblijven op top locaties in de steden
 • Busvervoer met gids
 • Ontbijt
 • 10 uur danslessen met Cubaanse danspartners
 • Documentatiepakket en Checklist
 • Toeristenkaart (Visum)

Niet Inbegrepen

 • Eén excursie met gids in de natuur
 • Toegang tot Cayo Santa María
 • Midagmaal, avondmaal en dranken

Bijzonderheden

 • Een reis door Cuba is alsof u met een tijdmachine terug gaat in de tijd. Het is een fascinerend en schitterend land dat door het relatieve isolement weinig aan authenticiteit heeft ingeleverd. Een reis hier is niet als een geoliede machine op de automatische piloot: hier en daar kan het haperen. Voor deze rondreis over het eiland ben je best een beetje avontuurlijk en open ingesteld.
 • Op Cuba is op heel erg weinig plekken een goede Wifi verbinding te vinden. In sommige steden zijn er speciale wifipunten in de stadsparken, waar je dan ook vele lokale Cubanen ziet samenkomen. Het is daarom aan te raden om vooraf in al de app ‘Maps Me’ of ‘Here we Go” te downloaden op uw telefoon. Op deze manier kunt u zonder wifi gebruik maken van de kaarten in Cuba. Ditzelfde is ook aan te raden met een vertaalapp. 3G of 4G zet je best altijd af, want is extreem duur.
 • Op Cuba is een gebrek aan vrijwel alles. Tijdens uw reis heeft u hier over het algemeen geen last van, maar het is aan te raden om voldoende medicijnen van huis mee te nemen, o.a paracetamol en eventueel diarreeremmers. Deze medicijnen zijn schaars in Cuba.
 • In Cuba is er echt armoede onder de lokale bevolking. Waarschijnlijk gaat u bedelaars tegenkomen of kinderen die graag geld van u willen ontvangen. Wij raden niet aan geld te geven. Mocht u toch graag iets voor deze mensen willen betekenen, kan dit ook op een andere manier. Zoals eerder gezegd is er een gebrek aan vrijwel alles. Voor lokale Cubanen is het ontzettend lastig en erg duur om aan shampoo, tandpasta en andere verzorggingsproducten te komen. Neemt u wellicht hier iets van mee uit België en geeft u dit aan de lokale mensen, ze zullen dit erg waarderen.
 • We bijzorgen u een checklist met wat u zeker moet meedoen.

VANAFPRIJS

€ 2580 p.p.

Go To CUBA !

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.

Praktisch

Tijdsverschil

In Cuba is het in onze zomertijd zeven uur vroeger dan in Nederland en België. In onze wintertijd is het zes uur vroeger.

Gezondheid

De gezondheidszorg in Cuba is relatief goed, echter is het niet te vergelijken met de westerse gezondheidszorg. Soms is er bijvoorbeeld een gebrek aan medische apparatuur en geneesmiddelen. Alle reizigers die Cuba bezoeken dienen verplicht een ziektekostenverzekering te bezitten of een reisverzekering die medische kosten dekt, best van Europe Assistance want niet allen zijn in Cuba erkend. Houd er rekening mee dat er bij aankomst in Cuba naar een bewijs van deze verzekering kan gevraagd worden.

Vaccinatie is niet verplicht. Wel is het aangeraden om je tegen hepatitis, difterie en tetanus te vaccineren.

Taal

De officiële taal van Cuba is Spaans. De meeste Cubanen spreken enkel Spaands. Ons advies is dan ook een woordje Spaans te leren en een offline vertaal app mee te doen.

Klimaat

Cuba heeft een subtropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van rond de 27 graden. Vanaf mei begint het regenseizoen, ook hier blijft het vaak beperkt tot een flinke bui in de namiddag. De maanden juli en augustus zijn het warmst en vochtigst. De maanden september en oktober hebben de meeste kans op orkanen.

Geldzaken

De officiële munt is de Cubaanse Peso (CUP), die u niet mag in- of uitvoeren. De zogenaamde ‘converteerbare Peso’ (CUC), of ‘Peso Convertible’, die de koers van de dollar volgde, is sinds december 2022 niet meer in gebruik.

De wisselkoers van Euro naar Cubaanse Pes (CUP) is 1 Euro = 120 cup

We raden u aan om voldoende cash in Euro’s (en dus géén US dollars) mee te nemen in niet al te grote coupures, ideaal biljetten van 50 euro, en geen beschadigde biljetten. Deze kunt u vervolgens omwisselen bij een wisselkantoor “CADECA”. Je zal je internationaal paspoort nodig hebben om geld te kunnen wisselen. Aan de balie even het bonnetje nakijken en het geld natellen. Wissel niet te veel geld in de luchthaven, want de koers is er minder interessant. Hou er ook rekening mee dat bij terugkeer, de Cubaanse Peso niet kan teruggewisseld worden naar Euro.

Reisdocumenten

  U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij terugkomst in België of Nederland. Ook dient u in het bezit te zijn van een toeristenvisum. Deze krijgt u van ons aan de luchthaven.

  Go To CUBA !

  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.